ANWB AutoMaatje

In de charmante dorpen Dinkelland en Tubbergen bloeit een initiatief dat niet alleen de mobiliteit bevordert, maar ook het sociale weefsel versterkt: ANWB AutoMaatje, een fantastisch project van Stichting Welzijn Tubbergen Dinkelland. Met het oog op het streven naar een gezonde en actieve gemeenschap, biedt AutoMaatje een helpende hand aan degenen die wat extra ondersteuning kunnen gebruiken bij hun verplaatsingen.
 
De kracht van noaberschap
 
Fit en Vitaal Tubbergen/Dinkelland heeft als missie om gezondheid te stimuleren en iedereen in de gemeente in staat te stellen actief deel te nemen aan het dagelijkse leven. ANWB AutoMaatje sluit naadloos aan bij dit streven, en wel op een manier die niet alleen praktisch is maar ook bijdraagt aan de goede sfeer onder inwoners.
 
Het concept is eenvoudig maar doeltreffend: vrijwilligers uit de buurt stellen hun eigen auto ter beschikking om mensen te vervoeren naar bestemmingen als het ziekenhuis, de kapper, de dokter, of voor boodschappen, wanneer er geen geschikt vervoer beschikbaar is. Dit alles tegen een bescheiden onkostenvergoeding van € 0,35 per kilometer en eventuele parkeerkosten.
 
Hoe werkt het?
 
Het gebruik van ANWB AutoMaatje is laagdrempelig. Met slechts twee dagen van tevoren contact op te nemen via het telefoonnummer 06-38681217, kunnen inwoners van Dinkelland en Tubbergen een beroep doen op deze behulpzame service. Het telefoonnummer is op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 uur en 11.00 uur. Voor langere ritten wordt aangeraden om een week van tevoren aan te vragen, zodat de vrijwilligers hun planning kunnen optimaliseren.
 
Samen sterker, samen mobiel
 
Wat dit initiatief zo bijzonder maakt, is niet alleen de praktische hulp die het biedt, maar ook het feit dat het deuren opent voor nieuwe ontmoetingen en verbindingen binnen de gemeenschap. AutoMaatje bevordert het gevoel van noaberschap en draagt bij aan het welzijn van de inwoners.
 
Wil je meer informatie over ANWB AutoMaatje en hoe je hiervan gebruik kunt maken? Neem dan contact op via automaatje@swtd.nl. Het is niet alleen een kwestie van van A naar B komen; het is een reis van verbondenheid, samenwerking en zorgzaamheid. Fit en Vitaal Tubbergen/Dinkelland zet zo een gouden standaard neer voor gemeenschapsinitiatieven, waarbij mobiliteit niet alleen een fysieke reis is, maar ook een reis naar een sterkere en meer verbonden gemeenschap.