Cultuurmakelaar

Mijn naam is Roxine Engelbarts en sinds augustus 2023 ben ik als cultuurmakelaar voor de gemeentes Oldenzaal, Tubbergen en Dinkelland werkzaam. Als Cultuurmakelaar ben ik de ‘spin in het web’ van het hele culturele veld van deze gemeentes en maak ik een koppeling met het sociale domein. Alle culturele organisaties uit deze gemeentes zoals verenigingen, groepen, bandjes, kunstenaars, etc. kunnen bij mij terecht voor informatie en ondersteuning.

Dit geldt ook voor ondersteunende organisaties zoals de speeltuinen, woningcorporaties, wijkraden en anderen die advies over of contact met het culturele veld zoeken.

Je kunt bij mij terecht met o.a. vragen over subsidies (en alternatieve manieren van financieren), netwerk(en) en samenwerkingspartners binnen de culturele sector, ideeën voor (nieuwe/vernieuwende activiteiten en ook informatie over ledenwerving en/of publieksbereik.

Als cultuurmakelaar heb ik onder andere de taak om informatie te geven over het culturele veld in de gemeentes als ook deskundigheidsbevordering (door workshops/lezingen/presentaties) te bieden en te organiseren.

Alles met als doel: een rijk cultureel leven voor alle inwoners van de gemeentes Oldenzaal, Tubbergen en Dinkelland.

roxine@concordia.nl