Dorpshuiskamer Vasse

Dorpshuiskamer Vasse viert 10-jarig bestaan van sociale verbinding
 
Op woensdag 13 maart vierde de Dorpshuiskamer in Vasse een mijlpaal van verbondenheid met haar 10-jarig jubileum. Dit initiatief, dat een lichtpuntje vormt voor eenzame ouderen, heeft een essentiële rol gespeeld in het onderhouden van sociale contacten voor de bezoekers. Het 10-jarig bestaan werd met veel enthousiasme gevierd.
 
Woensdagochtend kwamen ouderen en vrijwilligers van de Dorpshuiskamer samen om dit bijzondere moment te vieren. Gedichten werden voorgedragen, toespraken werden gehouden en er werd muziek gemaakt. In het bijzonder werd de toespraak van wethouder Hilde Berning-Ervelo gewaardeerd, waarin de unieke waarde van de Dorpshuiskamer werd benadrukt. Het is belangrijk voor de gemeente, zodat mensen fit en vitaal oud kunnen worden.
 
Bij de Dorpshuiskamer komen ze iedere woensdag samen om leuke activiteiten te doen. Denk aan een potje kaarten, scrabbelen en in de sportzaal hebben ze een bowlsbaan uitgelegd, waar het er sportief aan toe gaat. Een hoogtepunt van de maand is de open eettafel, waar ze worden getrakteerd op een driegangendiner waar ze allemaal super enthousiast over zijn.
 
Er wordt vooruitgekeken naar de volgende 10 jaar. Ze zijn ervan overtuigd dat de Dorpshuiskamer haar rol als knooppunt van gezelligheid en levendigheid zal blijven waarmaken, en dat het een plek zal blijven waar iedereen zich thuis voelt en volop geniet.

Filteren op kernen