Op bezoek bij Set-Up '65

Van 13 tot en met 18 november wordt de Week van het Gehandicapte Kind gevierd, een tijd om aandacht te vestigen op bewustwording, inclusie en het vieren van de kracht van kinderen met een beperking. Tijdens deze week reflecteren we op de dagelijkse obstakels die zij overwinnen en streven we naar een samenleving die voor iedereen toegankelijk is. De Gemeente Dinkelland onderstreept het belang van inclusie en bevordert dit actief. Maar er zijn ook een aantal lokale initiatieven, zoals het BE-Team bij Set-Up ’65 de volleybalvereniging uit Ootmarsum.

 

BE-Team Set-Up ‘65

Al meer dan een decennium lang zetten kinderen én ouders zich met volle inzet in onder leiding van trainer Marc. De volleybalvereniging erkende destijds dat er ruimte was om het terrein van sporten met een beperking te verkennen. Onder het voortouw van initiatiefnemer Matthijs Bult werd niet lang daarna het BE-team opgericht: dé plek voor kinderen met een beperking. Het doel? "Het gaat niet zozeer om het moeten sporten," legt Marc Oude Egbrink uit. "Het draait om samenzijn, plezier hebben en genieten van elkaars gezelschap." Het team bestaat uit deelnemers tussen de 9 en 19 jaar, waarbij er niet wordt gekeken naar wat iemand wel of niet kan. “Het gaat om het spel, om het bij elkaar komen.”

"Wat maakt het zo geweldig om de training bij te wonen? Je krijgt er zoveel energie van. Het duurt maar een uurtje, maar die energie verspreidt zich over de hele week," deelt Marc Oude Egbrink, trainer van het BE-Team.

Hiermee illustreert Set-Up '65 prachtig hoe lokale initiatieven een positieve invloed kunnen hebben op het leven van kinderen met een beperking. Door sport en gemeenschapsvorming samen te brengen, stimuleren ze niet alleen de fysieke gezondheid van de deelnemers, maar ook hun gevoel van inclusie en eigenwaarde.

Sylvia, moeder van het enthousiaste lid Linde, deelt haar ervaring: "Voor gezonde kinderen zijn er tal van activiteiten waar ze aan kunnen deelnemen. Het feit dat Linde nu ook ergens bij hoort, dat ze deel uitmaakt van een vereniging, doet haar - en ons - ontzettend veel goed."

 

Wees welkom!

Er wordt elke woensdag van 17.00 uur tot 18.00 uur in de Schalm in Ootmarsum. Iedereen met een beperking, ongeacht leeftijd, is van harte welkom! Daarnaast is deze enthousiaste groep ook naarstig op zoek naar een enthousiaste trainer. Heb jij interesse om deze geweldige groep training te geven? Neem dan contact op via 0541-292141.

 

Kijk voor meer informatie op https://www.setup65.nl