Sport & Fun Games

Sport & Fun Games: Gemeente Dinkelland houdt kinderen actief tijdens schoolvakanties
 
Verveel jij je ook wel eens tijdens de schoolvakanties? Geen zorgen! In de gemeente Dinkelland hebben ze de perfecte oplossing gevonden om kinderen bezig te houden met allerlei leuke sportactiviteiten. Onlangs namen we een kijkje in Ootmarsum, waar de kinderen vol enthousiasme deelnamen aan deze activiteiten.
 
De vakanties worden elke week op een vaste dag in een andere kern van de gemeente georganiseerd. Zo wordt ervoor gezorgd dat er gedurende vijf dagen in elke buurt iets te beleven valt. Op maandag vonden de activiteiten plaats in Ootmarsum, gevolgd door Rossum op dinsdag, Denekamp op woensdag, Weerselo op donderdag en Saasveld op vrijdag.
 
Deze activiteiten zijn een geweldige manier om kinderen tijdens de vakantie te vermaken, vooral omdat sporttrainingen zoals voetbal- en volleybaltrainingen vaak stilliggen. Deelnemende kinderen worden verdeeld in twee leeftijdsgroepen: 3 tot 8 jaar en 8 tot 12 jaar, zodat iedereen op zijn eigen niveau kan deelnemen.
 
Het enthousiasme onder de kinderen is aanstekelijk en ze doen allemaal graag mee. Het feit dat deelname vrijwillig is, benadrukt alleen maar hoezeer ze genieten van deze activiteiten. Verdeeld over een week zijn er namelijk wel meer dan 200 aanmeldingen. Het is duidelijk dat de gemeente Dinkelland een leuke, maar ook effectieve manier heeft gevonden om kinderen actief en betrokken te houden tijdens de schoolvakanties.